onsdag 30 juli 2008

Dag 7 - tras

Efter att ha hållt på hela dagen igår med flickvännens bil blev det inget schema följt. Så inatt kl. 4 gick jag och la mig för att återuppta mitt mönster, och vaknade strax efter 10 av ett telefonsamtal.


Idag slet jag vidare med bilen och fick alltså inget sovschema följt. Jag tänkte föraöka mellan 0000 och 0030 inatt igen.

Dag 6

Idag blev det lite sisådär med sovandet.
kl 00, 04 blev som det skulle, sen slumrade jag till i soffan vid 7-9 (sov inte hela tiden)

I gengäld har jag endast sovit en halvtimme 1900-1930, så det är nästan sak samma.

Synden berodde på ett fullt schema, och resultatet var at kroppen fysiskt var som att dne varit vaken i flera dygn, men mentalt var jag pigg och alert.

måndag 28 juli 2008

Dag 5

04; Inga problem, varken att somna eller vakna.

08: Jag vaknade med vibratorn, innan ljudet hann höras ;o)

12: Den där halvtimmen känns längre än den är... Man vrider och vänder på sig, och lyckas till slut somna och vaknar ändå utvilad. Kanske skulle det räcka med 20 minuter.

16, 20: Allt som förväntat

Det börjar bli mindre och mindre problematiskt att följa schemat, och det är tämligen tråkigt att upprepa inget, så jag får fortsätta med grövre sammanfattnigar.

Det känns tyngst på natten när det är mörkt ute. Jag är betydligt hungrigare nu med, vilket kan bero på de 130% eller så vakenhet jämfört med innan.

Efter 00

Nu är jag lite småtrött.. har dock "anförskaffat" en serie jag ska titta på för att fördriva lite tid. Det blir lättare att vara vaken när solen går upp igen.

Var övertygad om att jag skulle bli väckt av någon när klockan ringde, men tänkte "äh, jag går upp så länge". Halvvägs ut ur rummet insåg jag att jag inte alls skulle bli väckt av någon. Vilken tur att jag var otålig ;o)

söndag 27 juli 2008

Efter 20

Ja, det gick bra att sova. Jag fick tidigarelägga det med 10 minuter, och jag blev väckt mitt i, men var ändå ganska utvilad efteråt.

Jag misstänker att en b0rked dyngsrytm innan har hjälpt kroppen att anpassa sig till mitt experiment.

Efter 16

För att kompensera för den utökade sömnen hoppade jag över kl. 12.

Det fungerade bra att både somna och vakna nu... Dett känns som ett mönster börjar växa fram.

Efter 08

Ok, nu falerade jag rejält...

Jag somnade runt 7 och vaknade typ nyss. Dessutom är jag törstig som en svamp och har ont i huvudet, så jag vet inte om det har något samband. En resorb, ibumetin och lite mackor så ska jag snart vara inne på banan hoppas jag.

Jag måste starta ett projekt jag kan hålla på med. Sova är ett så lämpligt tidsfördriv i vanliga fall.

Efter 04

Jag slumrade till vid 03:30-tiden och vaknade först efter 05.... Fail!

Efter 00

Det tog ett bra tag att somna. Sängen blev ockuperad så jag fick (stal) en kudde och en bit golv. Det var inte bekvämt, och Buddha Bar spelades i öronen för att överrösta det andra... Jag försvann efter ett tag, och blev väckt av personer som sa att mobilen ringde.

Stämningen är halvdöd, så det är svårt att komma upp i varv, men vaken är jag. Får se om jag kör hem innan 04.

lördag 26 juli 2008

Efter 20

Min kära syster lånade ut sin dator...

Jag lyckades inte somna, men lyssnade på lite Ghost In The Shell-soundtrack i en halvtimme. Det var nära att jag somnade, men jag nådde inte riktigt fram.

En sak jag märkt är att maan "känner" att man håller på att somna. Bortsett från att tidsuppfattningen är trasig så vet maan mer eller mindre exakt när man ska somna... Det har jag inte gjort innan.

Dagsuppfattningen är också söndertrasad.. Det är den förvisso ibland i normala fall, men det är svårt att hålla reda på vilken dag det är... Fredag var för så många dagar sen. ;o)

Jag känner mig sanslöst pigg. Jag brukar bli trött på fester i normala fall. Ögonen känns torra, men när jag blundar försvinner jag inte bort som jag brukar. Jag blir helt enkelt inte lika lätt tröttare.

Så... still going strong, och det går banne mig bra.

Efter 16

Nu börjar rytmen komma. Eller så är kroppen kanske bara van plågan av att inte få sova. Jag somnade _ganska_ snabbt (tiden är så svår att bedömma), och jag vaknade utan problem av klockan.

Det var inga jätteproblem att sova, och när jag vaknade kändes kroppen som efter en 4-timmarsnatt. Nu är jag skapligt pigg men känner av sömnbristen. Lite yrsel och magont som man kan få om man äter/sover dåligt.

Jag vill tacka Septic för påminnelsen om vatten. Det kändes mycket bättre efter jag började dricka regelbundet. Det har jag inte gjort förut heller, så det är en förbättring.

Anledningen att inlägget dröjde var för att jag duschade och sånt. Ska som sagt iväg på fest (syrrans inflyttningsfest). Det kommer inte bli så mycket alkohol för min del, och vattenpipan är bannlyst (brorsa med fumliga kompisar + parkettgolv ;o). Någon cider blir det nog ändå, och jag ska få låna brorsans dator inatt när alla sover.

EDIT: Av samma anledning kanske det inte blir inlägg inatt/imorgon förmiddag.

This is fun!

Efter 12

Nu fick jag sova en liten stund igen, och vaknade ganska utvilad. Det var svårare än vanligt att somna, så jag misstänker att jag försov mig förra gången.

Ska på fest ikväll, så jag kommer behöva sticka ut i bilen och lägga mig.. ;o)

Efter 08

Urf.

Jag låg och drog mig en timme extra nu också. Det måste bli skärpning. Har någon tips på saker man kan göra för att hålla sig ockuperad?

Just nu är jag inte så trött iaf.

Efter 04

Nu är det betydligt enklare att hålla sig vaken. Det börjar ljusna ute och jag har ätit två mackor med biff på. Snart är det morgon och folk börjar vakna... Det är betydligt enklare att hitta på saker då.


Yrseln har lagt sig en aning, och ögonen går itne i kors lika mycket.

Jag tror jag somnade ganska fort... men inte så fort som jag gjort tidigare.

Spännande nattliga nöjen

Jag har nyss kommit in från att ha varit i verkstaden och kopplat in lite vägguttag. Ett som styrs med ljusknappen, och en som styrs av samma relä (kontaktor?) som "full belysning".

Väl inne i soffan igen känner jag mig nästan hög.
For another thing, you'll be high as fuck by the end of the first week, as your body adjusts and your mind starts to get this really weird clear-dreaming feeling
Om detta bara är början kommer väl vår överbeskyddande regering lagstifta mot sömnbrist.

Jag måste hitta nån multimedia att se. Problemet är att filmer etc. inte får vara för långa. Nu tar det ändå runt 10 min. innan jag är vid medvetande, så jag har mara 3:20 på mig i varje pass.

Det är dock ganska trevligt att ppleva solnedgång, uppgång och hela dagen utan att känna att man borde sovit istället. inte lika mycket åtminstone.

Efter 00

Men så sanslöst trött jag är. Bara nån minut till. Jag skulle ge min själ för att få ligga kvar.

Fy farao så trött jag är... men upp tog jag mig. Ska ner i verkstaden och jobba för att piggna till snart. Jag är dödstrött!!!

Nåja, jag la mig och somnade ganska direkt, och sov tiden ut.

fredag 25 juli 2008

Hur det känns efter 1,5 dygn

Effekterna jag märkt av hittills är en viss "flytande" känsla, antagligen för att kroppen fortfarande är trött. Det kommer den vara i åtminstone en vecka till, så det är bara att vänja sig.

Jag känner även av en viss förhöjd verklighetsuppfattning. Det kan ha varit vädret idag och förväntningarna, men naturen tycktes ha bättre färger.

Vad gäller att bara sova 30 minuter i taget har det gått ganska bra. Det är svårt att somna, men nu sist (kl. 20) vaknade jag 5 minuter innan klockan ringde och var både klarvaken och utvilad.

Jag kommer antagligen så småningom börja skriva mer och mer osammanhängande. Jag märker redan att min språknazism har gett vika... Var ska detta sluta? ;o)

Ögonen hänger och jag känner mig lite snurrig. Det är dock mycket bättre än när man vakar i vanliga fall (LAN-party etc.), så jag kan verkligen rekommendera tupplurar om man ska vara vaken länge.

Jag har haft en omotiverad känsla av eufori idag.

Nåja... mer dokumenterande kommer efter pausen... ;o)

Intro (sammanfattning av missat bloggande)

Jag fick rådet att blogga om mitt lilla experiment. ;o)

Mitt försök började efter lite löst prat med några vännner under gårdagen. Jag har länge velat försöka byta ut 8+16-schemat (eller, det som är tänkt att vara 8+16) mot något effektivare.

Så, igår kl. 16 gick jag och la mig i sängen, ställde klockan på 16:30 och slumrade till.

Nästa sovperiod var kl. 20, sen kom en kl. 00, nästa kl. 04 etc.

Jag lyckades inte somna de gångerna, men idag slumrade jag till lite snabbt (så vitt jag minns) från kl. 8 och framåt.

Kl. 16 idag missade jag att gå upp ur sängen och låg och drog mig en timme för mycket. Jag är inte säker på om jag somnade om eller inte, men jag hoppas på det bästa. För att vara andra dagen är jag ändå nöjd med hur det går.

Så, där är en kort sammanfattning av vad som hänt hittills.